Varför ber vi om ursäkt för att vi åker till Almedalen?

Som på beställning kom artiklarna om hur mycket pengar svenska myndigheter och företag lägger på Almedalen. Och som väntat hamnar de som får frågor om de satsningar de gör i Almedalen i försvarsställning. Vi ber om ursäkt och berättar att vi faktiskt valt ett hotell som ligger utanför murarna och faktiskt cyklar in till Almedalen varje morgon.

Kanske nämns nätverkandet och minglet som en fördel men jag skulle vilja se andra argument i debatten. Visst är nätverkandet viktigt men än viktigare och mer användbart är den överflöd av kunskap som kan inhämtas av den som vill. I Almedalen håller många av Sveriges mest intressanta tänkare låda inför öppen ridå. Här går det att lära sig om allt från poddar till läget i Mellanöstern till framtiden för kärnkraften. Allt är gratis och allt är öppet för alla.

För en kommun, som den jag jobbar på, är det en otrolig möjlighet att se utanför sina egna murar. Det är befängt att tro att svaret på våra frågor skulle finnas innanför kommungränserna. Almedalen ger oss och många andra chansen att hitta lösningar på de problem som framtiden kommer att ställa oss inför. Och det är något vi inte ska be om ursäkt för utan vara stolta över.

En tanke på “Varför ber vi om ursäkt för att vi åker till Almedalen?”

  1. Sant, inget att be om ursäkt för. Läs vad Sverigesbyggindustriers kommunikationschef Håkan Lind bloggar, citat:

    ”Så länge de politiska partierna åker dit vore det tjänstefel för alla som är beroende av politiska beslut att stanna hemma. Var och när kan man annars träffa så många beslutsfattare, opinionsbildare och andra företag eller organisationer med samma intressen? Var kan man annars föra så många samtal? Det är i grunden något väldigt fint.”

    http://www.byggindustribloggen.se/2015/6/alla-aker-till-almedalen–du-kan-inte-an__149

    Jenny Andersson, jobbar med kommunikation i Helsingborgs stad

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s