Framtidens arbetsförmedling!

Ann 2

Hej!
Jag heter Ann och idag ska jag vara med på ett seminarium om framtidens arbetsförmedling här i Almedalen där jag befinner mig (min första gång på Gotland, kul!).

Jag ska ta upp några exempel på hur vi i Helsingborg jobbar med något som kallas jobbprojekt. Vad är då jobbprojekt? Jo, det handlar om att vi ”rustar” och kompetensutvecklar
helsingborgare som är utan jobb. Det gör vi för att de ska kunna ta ett arbete på företag eller organisationer som behöver personal.

För att få kontakt med rekryterande arbetsgivare använder vi oss dels av vår egen näringsliv- och matchningsavdelning, men också av privata entreprenörer som effektiva mellanhänder.

Med entreprenörerna till vår hjälp får vi tillgång till nätverk, relationer och arbetsgivare som vi kanske inte fått annars och därigenom kan vi matcha arbetslösa med jobb. Det är ett arbetssätt som vi tror på i Helsingborg! Och det viktigaste – det gagnar helsingborgarna, arbetsgivarna och samhället.

Jag kommer även ge fler exempel på hur vi i Helsingborg jobbar.

Så är du sugen på att veta mer och träffa mig – kom till seminariet St. Hans café, St. Hansplan 2 i Visby Arbetsförmedling – matchning eller rustning?” som går av stapeln onsdagen den 1 juli klockan 8:30–15:30.  Jag deltar klockan 10:45-12:00. Jag hoppas vi ses där! Även arbetsmarknadsminister Ylva Johansson ska delta förresten.

Ann Abrahamsson, strategisk utvecklare arbetsmarknadsfrågor, arbetsmarknadsförvaltningen, Helsingborgs stad.

Följ mig gärna på Twitter: @abrahamssonann

Här hittar du det fullständiga programmet för seminariet jag deltar i:
http://ingeus.se/wp-content/uploads/2015/06/Program-Ingeus-Almedalen-1-juli.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s