Mätt på intryck och budskap – dagbok från #Almedalen

Tisdag i Almedalen och KD:s dag

Ärligt – det är onsdag kvall och jag minns inte mycket av igår! Det är så många intryck, så många möten, så mycket människor, så många budskap och ja, mycket helt enkelt. Highlightsen är

 • Laura kom till basecamp och äntligen fick jag träffa @ximenabr #afk – kramar är helt enkelt bäst så!
 • Walk ‘n Talk när Ann från Skapaskolan krokade arm med mig och var genuint nyfiken på mina tankar om matematikundervisning eftersom hon läst min blogg! – #afk i sin bästa form
 • Science slam på Öresundshuset. Johan Wester ledde forskares snabba, klatschiga presentationer av sina områden – humor och vetenskap i en härlig mix
 • Vi lyssnade på Fryshuset och flera stora företag som satsar på att bygga in CSR (company social responsability) i sina affärsmodeller för att de vinner – i både förtroende och pengar
 • Vi var på mingel hos mattecentrum och lyssnade på Sara Lund/Claes Schmidt och fick lära oss att det är onormalt att vara normal

Onsdag och SD:s dag

Idag tog jag lite fritt – just eftersom jag var så mätt på alla intryck igår. Det kändes dessutom som om allt redan sagts Allt var bara variationer på samma tema – fler lärare behövs, PISA-resultaten är dåliga, vi måste ändra på alla nivåer för att nå resultat…. Mitt personaliga mål för att åka till Almedalen – att berätta om positiva saker i skolan känns fortfarande rykande aktuellt och nödvändigt. Onsdagen började Öresundshuset där mitt område, där jag arbetet i sex år, lyftes fram som ett gott exempel på hur dialog- och demokratiutveckling kan ske på ett bra sätt i miljonprogramsområden.

Framåt förmiddagen började det märkas vems dag det var. I fjol kom jag till Almedalen på SD:s dag och då var stämningen direkt hätsk och hotfull. För mig kändes det definitivt inte som en trygghet att se alla poliser och massor av polisfordnon precis överallt jag tittade. I år var det definitivt mindre hätskt men så är det ju inte valår heller. Men icke desto mindre en skillnad mot igår. Jag gillar olika  och anser att alla männsiskor är lika olika och har samma okränkbara värde. Jag utsätter mig inte för att debattera eller diskutera med SD på plats i Almedalen, det är inte min uppgift. Jag samtlar gärna med dem som sympatiserar med eras politik men i så fall en till en.

Här kommer i alla fall dagens höjdpunkter:

 • Tidningen Hallå har i uppgift att skriva postivia nyheter – en gratistidning som alla hushåll i Helsingborg med omnejd får. Det ska utnyttjas och jag ska börja skriva till dem ofta!
 • I Öresundshuset talades det mycket positivt om dialogprojektet på Drottninghög.
 • Jag fick en kontakt på Stiftelsen Ester http://www.stiftelsenester.se/ och ska defintivt inleda ett samarbete med dem. Jag tänker på alla mammor med massor av idéer, entusiasm och enterpenörsskap. Deras kreativitet och drivkraft ska absolut kanaliseras. Kan vi hjälpa varandra så är det väl fantastiskt.
 • En stund på en filt vid havet med mannen, det är ju ändå sommar och semester.
 • Möte med Opoint som står bakom www.socialmediachart.com för att förstå lite mer av vad de mäter, vilka de är och diskutera digital mediestrategi. Ett mycket intressant möte som gav mycket åt båda parter.
 • Barack Obama twittrade ut #skolvårens motto. Vi visste inte ens att vi hade ett men när vi såg hans ord var det bara självklart att det är så vårt motto lyder:
 • Och dagen slutade med en härlig middag i basecamp som vår gäst Lena lagade till. Gott, gemytligt och glatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s