Polisförbundet arbetar för #Framtidenspolis

Polisförbundet är fackförbundet för Sveriges poliser och en del av TCO. Med en medlemsanslutning på omkring 95 % så företräder vi nästan alla Sveriges drygt 20 000 poliser. Under Almedalsveckan arbetar vi under rubriken ”Framtidens polis”. Torsdagen den 2 juli arrangerar vi ett seminarium under samma rubrik klockan 13.00 i Klosterlängan på Stora Torget.

I en omvärld som förändras allt snabbare arbetar Polisförbundet för att stärka våra medlemmars profession. Ett steg för att nå dit är att akademisera polisutbildningen. Idag bedrivs utbildning på högskolor men våra studenter får inte tillgodoräkna sig några akademiska poäng. Vi kan inte heller bedriva någon forskning kring vårt uppdrag.

Inför Almedalen 2015 har Polisförbundet gett ut en antologi, Blåljus i gryningen, med inte mindre än 15 medverkande skribenter. Var och en av dem har bidragit med sin syn på framtidens polis utifrån sitt perspektiv. Bland skribenterna hittar du bland annat rikspolischefen, säpo chefen, inrikesministern, en åklagare, en professor och 2 kriminologer. Flera utav skribenterna deltar på Polisförbundets seminarium torsdagen den 2 juli klockan 13.00 i Klosterlängan Stora torget.

Under hela veckan så finns Polisförbundet på plats i sitt tält på Cramérgatan mellan klockan 10 och 18. I tältet står förtroendevalda från hela landet och delar ut antologin Blåljus i gryningen. Dessutom finns fortfarande Almedalens mest populära ”give away” kvar, de små ljusblå poliströjorna som fyllt Almedalens gator de sista dagarna.  

Kom gärna förbi och möt förtroendevalda poliser och tala om hur du vill se polisen utvecklas inför framtiden.

 Vad är #framtidenspolis för dig?

 Författare: Fredrik Brokopp, Polisförbundet i Nordvästra Skåne

Foto: ccby Joakim Berndes @jBerndes

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s