Intryck och uttryck

Frågan är om det här är Sveriges mest Twitterhysteriska vecka Anne-Cathrine Hartmann, Kommunikationschef AkzoNobel(tillsammans med Mello). Politiska utspel avlöser varandra och mängden organisationer som likt noshörningens oxhackare lever i symbios med cirkus Almedalen är oändlig.

Från kommunikationens epicentrum travas påståenden om det ena och det andra för att bygga varumärken och bilda opinion. Som kommunikatör är det lätt att bli överväldigad över alla kommunikativa möjligheter.

Det Olof Palme lade grunden till var möjligheter till möten. Improviserade möten. Personliga möten. Oväntade möten.  Samtal. Däri ligger storheten som jag ser det. Möten mellan människor som kanske annars inte träffas.

Trots alla digitala kanaler som i princip borde ha raderat ut behovet av att flytta landets politikerelit med traditionsenligt följe till en ö i Östersjön, så lever Almedalen. Vi lyssnar och noterar hur andra som tänker på samma frågor som vi ser på världen. Vi träffas och pratar om frågor vi brinner för utan krav på varken form eller protokoll och vi åker hem trötta men inspirerade.

Det är i egenskap av AkzoNobels kommunikationschef som jag varit i Almedalen i år. Vi var på plats med sex experter på kemi, hållbarhet, forskning, stadsutveckling och kompetensförsörjning. Lars, Anita, Michael, Caterina, Johan och Per har deltagit i debatter, seminarier och otroligt inspirerande samtal.

Vi åker från Visby fullt förvissade om att vår övertygelse – att vi kan bidra till att lösa urbaniseringens utmaningar – delas med många. Att hållbar utveckling är grunden. Och att samverkan är en central del av lösningen. Att vi har mycket att bidra med i utvecklingen av städer där människor trivs, vill bo och leva.  Ett exempel som vi gärna delar med oss är vårt samarbete inom ramen för projektet ”Sätt färg på Göteborg!”

Vi ser fram emot nya spännande möten när vi kommer hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s