Vart är MÄNNEN? 

Dag fyra för min del i Almedalen och jag har hunnit med flera givande seminarier om folkhälsa, mångfald, jämställdhet, inkludering och social hållbarhet. Det har handlat om skolan, kultursektorn, näringslivet, offentlig förvaltning osv och vid samtliga seminarium har jag än en gång förundrats- vart är männen? Hur kommer det sig att de allra allra flesta i publiken är kvinnor?

Min kollega däremot som besökt seminarier kring trygghet, brott och säkerhet vittnar om en övervägande majoritet män både på scen och i publiken? 

Har vi inte kommit längre undrar jag? Vilka föreställningar har vi av manlig/kvinnlig kompetens och intressen? Hur kan vi sluta reproducera dessa? Vad är min roll i detta? 

Jag har fyllt min resväska med ny kunskap, inspiration samt en viss frustration och ökad insikt om hur vårt samhälle har så mycket kvar att arbeta med för att bli jämlikt, jämställt, öppet och inkluderande!  

Demokratiministern uppmanade på ett seminarium med Rättviseförmedlingen ”Städa där du står och våga tjafsa lite”.


Ska bli!  

  

  
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s