Bilden av ett miljonprogramsområde!

Bostadsområdet Drottninghög är ett otryggt och dåligt område. Säger personer som oftast inte ens varit där. Vad finns det egentligen för bilder av ett miljonprogramsområde och vad kan vi göra för att förändra den?

Just nu besöker du Almedalsbladet som är en hemsida med möjlighet att uttrycka åsikter och dela med sig av berättelser från Almedalen. Men varför skapade vi Almedalsbladet? Föregångaren och inspirationen är Drottabladet.se, en hemsida för alla oss som är en del av miljonprogrammet Drottninghög i Helsingborg.

Drottabladet skapades med syftet att synliggöra alla de aktiviteter och evenemang som pågår i området. På Drottninghög finns ett 20-tal olika aktörer med olika kommunikationskanaler och för att de boende skulle orientera sig så fick de besöka trappuppgångarna, soprummen, biblioteket, en app och flera olika hemsidor. När vi frågade de boende vilka aktiviteter som de tyckte saknades i området var det många aktiviteter som redans fanns – man visste bara inte om det!

Lösningen på detta problem blev Drottabladet.se – som startades gemensamt av verksamheterna under en förmiddag tillsammas med vår fd Internetchef Joakim Jardenberg. Men för oss handlar det om så mycket mer än att skapa en gemensam hemsida.

Drottninghög har och har haft ett oförtjänt dåligt rykte, både i media och bland andra helsingborgare. Trots att många av invånarna på Drottninghög trivs i sitt område och inte alls känner igen sig i den bilden som målas upp av andra. Men vad kan vi göra för att nå ut med invånarnas berättelser från området och påverka bilden av hela Drottninghög?

För oss blev svaret att låta alla som vill och som är del av Drottninghög berätta sin berättelse om området på Drottabladet. Verksamheterna, de boende och företagen, ja de som faktiskt har en koppling till området kan via Drottabladet göra sin röst hörd.

Vi bestämde att alla som vill får skriva på Drottabladet, det är inte Helsingborgs stad eller någon av verksamheterna som äger Drottabladet – det gör redaktörerna tillsammans. Alla redaktörer är själva ansvariga för sina egna inlägg, det finns igen redaktör som korrekturläser texterna.

För oss handlade det om att sänka trösklarna och våga testa en ny metod, det behöver inte alltid kosta så mycket. Hemsidan är byggd i gratisplattformen wordpress och marknadsförningen gör vi tillsammas.

Och precis som Drottabladet.se  så är inte Almedalsbladet bara en vanlig en hemsida – det är ett demokratiskt verktyg där just du som har en koppling till Almedalen, både på plats och digitalt, kan göra din röst hörd.

Bild1 Bild2

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s