Är sopor för billigt att bli av med?

2009 blev NSR tillsammans med Miljöförvaltningen inbjudna till COP 15, klimatmötet i Köpenhamn, för att berätta om Helsingborg Stads framgångar inom arbetet med lokala kretslopp.

När jag och Ulla Ingers kom dit blev vi båda förvånade över att vi själva var tvungna att ”ragga” upp åhörare till vår lokal längs in i Bella Center. Det var hård konkurrens, Obama co var där, men egentligen var inte detta problemet. Det jag inte var beredd på var att alla som fanns närvarande på mötet endast var inriktade på envägskommunikation – och det var inte att lyssna på andra!! Tillslut lyckades vi attrahera några indier, som sedermera besökte oss i Helsingborg.

Som vd för svenska mästarna i avfallshantering,  NSR, har jag nu bestämt mig för att delta i Almedalen på ett arrangemang av Lunds Universitet. Frågeställningen är om sopor är för billigt att bli av med? Kan tyckas enkelt att svara Nej! Men problemet är att vi idag konsumerar råvaror i den takt att vi skulle behöva tre jordklot.

Akademikerna hävdar att avfall- och återvinningsföretagen har fastnat i gamla affärsmodeller, strukturer och beteenden som medför att de riskerar att hindra utvecklingen mot ett samhälle med mindre avfall. NSR har genomgått en strukturförändring under de senaste fem åren som medför att vi inte bara är stjärnan i Sverige utan även internationellt vad avser cirkulär ekonomi.

Imorgon onsdag kl. 9.30 drar seminariet igång. Hoppas att vi slipper leta upp åhörare denna gången!

Lev cirkulärt!

Kim Osson, VD NSR (Nordvästra Skånes Renhållnings AB)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s