Maktfrisyrer

frisyrermaktHur mycket av makten sitter egentligen i frisyren? Vi kan bara fantisera, men alla kan nog hålla med om att frisyren är viktig och en stor del av personligheten, både officiellt och privat. En yrkesutbildad frisör är därmed också en viktig del av politiken. Vårt budskap är att alla yrkes-utbildningar är avgörande och betydelsefulla för Sveriges välstånd och framtid. Utan yrkesutbildade talanger stannar Sverige!

Text: Fredrik Lundwall

Att välja yrkesutbildning är ett smart val för ungdomar som vill dra nytta av sin talang, som önskar jobb och förstår att det finns olika vägar för karriär och utveckling. Sedan en tid tillbaka har det blivit extra smart att välja yrkesutbildning, dels för att gymnasievalet inte begränsar möjligheten att läsa vidare på högskolan samt att efterfrågan för många yrken inom dessa områden kraftigt ökat.

Arbetsförmedlingen menar också att om man väljer något av yrkesprogrammen maximerar man sina möjligheter att få jobb. World-Skills Swedens uppdrag och mål är att höja statusen, öka intresset och kvaliteten på yrkesutbildningar inom bygg, design, industri, it, service, vård- och tekniksektorn. WorldSkills Sweden har sedan årsskiftet gått in i en ny fas genom att vara en viktig del av satsningen ”Yrkesutbildningens år 2016” som Regeringen, LO och Svenskt Näringsliv sjösatt.

Expressen-TV: Musse klipper till i Almedalen!
Torsdagen den 7 juli besöker Musse Hasselvall Expressen-TV för att visa varför det behövs fler yrkes-utbildade talanger. Han kommer där att utmanas i olika yrken av representanter från svenska Yrkeslandslaget samt delta i en paneldiskussion om varför det är så viktigt att lyfta frågan om behovet av att fler yrkesutbildar sig. Och vad som händer om vi inte får fler att välja en yrkesutbildning. 7 juli 11.15–12.30 · Donners plats, H411 · Expressens bakficka · facebook.com/yrkeslandslaget · worldskills.se

Seminarium: Utan yrkesutbildning stannar Sverige
7 juli 08.30–09.30 · LOKAL: Ljusgården, Hamnplan 5 · ARRANGÖR: Worldskills Sweden och LO.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s